Zwemschool

Algemeen

  • Het zwemseizoen loopt van september tot en met juni.
  • Kinderen vanaf 5 jaar kunnen lid worden van STW. Ben je jonger dan 5 jaar, dan kan je reeds op de wachtlijst worden geplaatst.

Werking

Het werkingsjaar loopt van september tot en met juni. Per werkingsjaar zijn er twee evaluaties: één eind januari en één in juni.

Van de zwemmers wordt verwacht dat ze, gemiddeld over een periode, minimaal twee trainingen per week aanwezig zijn.

Op het einde van een periode worden alle zwemmers getest op de eindtermen van hun trainingsgroep.

Elke zwemmer mag MAXIMAAL TWEE, uitzonderlijk DRIE periodes volgen in dezelfde groep.

Na de testen zijn er DRIE mogelijkheden :

  1. Als de zwemmer voldoet aan de eindtermen van zijn/haar groep, dan krijgt hij/zij een DIPLOMA en mag hij/zij de volgende periode starten in een hogere groep.
  2. Als de zwemmer na zijn/haar eerste periode voldoende motivatie heeft, aanwezig is en de leeftijdsgrens voor de groep waarin hij/zit niet overschreden heeft, maar nog niet de vaardigheid heeft om over te gaan naar de volgende groep, dan mag hij/zij nog een tweede periode zwemles volgen in dezelfde groep.
  3. Als op het einde van de tweede periode blijkt dat de zwemmer opnieuw niet voldoet aan de eindtermen van zijn/haar groep of te weinig aanwezig was of de leeftijdsgrens voor de groep heeft overschreden, dan bekomt hij/zij het attest van zwemopleiding en stopt de verdere samenwerking.

Onze zwemschool bestaat uit vier groepen, met als herkenningsteken de STW-badmuts. Elk groep heeft zijn eigen kleur van badmuts en die badmuts word verplicht gedragen tijdens elke zwemles.

In elke groep is er een leeftijdsgrens vastgelegd a.d.h.v. geboortedatum.

Groepen BLAUW, ROOD en GROEN krijgen zwemles in het instructiebad.

Groep ZWART traint in het groot bad. Groep ZWART is tevens het eindpunt van onze zwemschool.
Sterk gemotiveerde en getalenteerde zwemmers kunnen daarna overstappen naar groep ORANJE (précompetitie), die de zwemmers voorbereid op competitiezwemmen. Hier wordt reeds een aanwezigheid van 75% gevraagd.

Lidgeld

Het lidgeld per periode van 5 maanden is € 120, te betalen in september en februari.

Trainingsbad

Sinbad, Parklaan 117, 9100 Sint-Niklaas

Inschrijven

Inschrijven kan hier.