Succesvolle wedstrijddag in Temse

In de voormiddag kwamen de lange afstand zwemmers aan bod tijdens de Provinciale A-kampioenschappen en die zorgden meteen voor spectaculaire tijdsverbeteringen.
Bjarne Thys behaalde zijn 1e A-limiet, Benjamin Verbist en Arne De Grauwe zwommen een Haai, allen op 1500m vrije slag.
De Provinciale titels waren hier voor Benjamin Verbist en Yaron Weyts, Lotte Verhulst en Ellen Goovaerts behaalden zilver en Lina Goethals en Arne De Grauwe brons.

In de namiddag werd de 6e dag van het Provinciaal criterium gezwommen. Ook hier weer prachtige resultaten! Alexander Van Hoey Billiet zet zijn reeks clubrecords bij de 9-10jarigen verder met een verbetering van 13 sec. op 400m vrije slag: 5.24.49 en meteen ook met zijn tussentijd op 200m: 2.39.87. Bjarne Thys en Alae El Bouhdidi behaalden hun 1e gouden zwaantje, beiden op 200m wisselslag.
De gouden medailles waren voor Alexander Van Hoey Billiet, Jef Waltens, Quinten Hebb (2x), Ellen Goovaerts, Jonas Van Walle, Laura Mariman en de estafetteploegen meisjes 11-12j (Claire, Narjis, Laurine en Alae) en 13-14j (Ellen, Lena, Yuna en Charlotte). Vince Goethals, Lotte Delporte, Charlotte Penneman, Alae El Bouhdidi, Yuna Haentjens, Nils Van de Gender, Ellen Goovaerts en Jonas Van Walle behaalden zilver en Bjarne Thys, Nils Van de Gender, Charlotte Penneman en Wout De Meester brons.