Vlaamse Jeugdkampioenschappen te Hasselt

9 jeugdzwemmers van STW haalden de limieten voor deelname aan de Vlaamse Jeugdkampioenschappen.
Op zaterdag was het de beurt aan de 11-12 jarigen en moest Raphaël Van Hoey Billiet de kleuren van STW verdedigen. Hij behaalde mooie resultaten, maar kon net niet aan de finale (8 hoogste totaal FINA-punten van 4 wedstrijden) op 200m wisselslag deelnemen, hij behaalde een 9e plaats.
Op zondag kwamen de 13-jarigen meisjes en 13-14-jarigen jongens aan de start.
Onze geselecteerden waren: Lise Reyniers, Islam El Bouhdidi, Vince Goethals, Alexander Van Hoey Billiet, Jasper Van Remoortere en Robbe Verhagen bij de 13-jarigen en Tyron Makboulian en Wout Van de Gender bij de 14-jarigen.
Daar begon de wedstrijd met een enorme tegenslag, want Alexander en Vince werden uitgesloten op 200m rugslag en hadden zo geen enkele kans meer op een finale (alhoewel Alexander slechts op 27 punten deze finale mistte, met een totaal van 3 wedstrijden tegenover 4 van de laatst geplaatste voor de finale)
Tijdens de finale werd Jasper 1e en Vlaams kampioen en Robbe 2e. Lise werd 3e. Dus 3 podiumplaatsen voor STW!
Islam en Wout behaalden een A-limiet op 200m vrije slag. Lise behaalde een Haai op 100m vrije slag, Jasper op 100m rugslag en Alexander op 100m schoolslag.
Lise zwom ook een clubrecord op 200m schoolslag (dat al 35 jaar op de tabellen stond) in een tijd van 2.43.10
Officieus (moet nog bevestigd worden) zwom Jasper het Provinciaal record op 200m vlinderslag, dat op naam stond van zijn vroegere clubgenoot Xander Hebb in een tijd van 2.21.99

Podium 13-jarigen jongens (Jasper goud, Robbe zilver)
podium 13-jarigen meisjes (Lise brons)